Løping. En verdenshistorie -cover-image

Løping. En verdenshistorie

Thor Gotaas

Foredrag med Thor Gotaas

  • 24. april 2025
  • Billetter fra360,00 kr
Historie og vitenskapHistorie og vitenskap

Billetter

APR24

Oslo, Eldorado

torsdag kl. 17:00

100% garanti

  • Alle billetter er originale
  • Full returrett hvis showet avlyses
  • Kundeservice fra bestilling til du sitter i setet.

Eldorado, Oslo

Velkommen til en underholdende og lærerik verdenshistorie om en grunnleggende menneskelig ferdighet: å sette ett bein foran et annet, og fortsette slik. 

Bli med på en kveld med folkeminnegransker Thor Gotaas og hør om både det seriøse og kuriøse om noe mennesker har gjort til alle tider. 

I det gamle Egypt løp faraoene for å vise vitalitet og i antikkens Hellas sprintet nakne kvinnelige jomfruer over dyrket mark for å bli fruktbare. Norske vikinger kappløp med hester og i Sør-Amerika hadde inkaene et nettverk av profesjonelle bud. 

Historien føres helt opp til vår tid og forteller om da milioner av mennesker i den vestlige verden begynte å jogge på 1900-tallet, om maraton i storbyer og hvorfor noen nasjonaliteter er bedre enn andre på lange eller korte distanser.  

Vi får høre historier om norske helter – Grete Waitz, Ingrid Kristiansen og brødrene Ingebrigtsen. 

Dette er et morsomt og informativt foredrag som kaster nytt lys på noe alle har prøvd, men få kjenner historien til. 


Thor Gotaas er folkeminnegransker og forfatter. Han er cand.philol. fra Universitetet i Oslo med hovedfag i folkloristikk (1993). Gotaas er særlig opptatt av outsiderne i samfunnet, og de som beveger seg mye, enten som levevei eller på fritiden. Det har blant annet resultert i mange bøker om skiløpere, landstrykere, tatere, sjømenn og løpere. Han har skrevet minst 50 bøker.