Pesten kommer-cover-image

Pesten kommer

Ole Georg Moseng

Historiske pandemier og framtidens scenarioer 

  • 24. april 2025
  • Billetter fra415,00 kr
Historie og vitenskapHistorie og vitenskap

Billetter

APR24

Oslo, Vika Kino

torsdag kl. 16:00

100% garanti

  • Alle billetter er originale
  • Full returrett hvis showet avlyses
  • Kundeservice fra bestilling til du sitter i setet.

Vika Kino, Oslo

Virkeligheten kan være like utrolig som fiksjonen!

Igjen og igjen har mikrobene stått mellom menneskenes liv og død. Virus, bakterier eller parasitter. Organismer som sprer seg på vår bekostning – på oss, i oss og rundt oss.

Vi kjente det alle på kroppen under siste pandemi – forandring, uvisshet og frykt. Det var likevel mye verre før, for eksempel da Pesta herjet. Svartedauden ble sagt å komme i en kvinneskikkelse, noen mente at et blikk kunne smitte. I dag vet vi nok mer, men fortsatt herjer myter og forvirring.

Hør hvilke strategier man har valgt i den evige kampen mot mikrobene. Hva med å isolere seg med en gjeng venner i en avsidesliggende villa og bruke dagene på å fortelle hverandre historier, slik det blir beskrevet i en verdenskjent novelle fra 1300-tallet?

Pandemiene var nok verre før – men det kan bli like ille i framtiden. I det globaliserte samfunnet sprer mikrobene seg som ild i tørt gress. Hør hva som er den neste store trusselen, og om det er noe hold i populærkulturens apokalyptiske framstillinger av pandemiene som kommer, som i TV-serien The Last of Us.

I dette foredraget får du de lange linjene, fascinerende anekdotene og en større forståelse for pandemienes betydning, i fortiden, nåtiden og framtiden.

 

Ole Georg Moseng er professor i historie ved USN Handelshøgskolen og en av landets fremste eksperter på medisinsk historie. Han har skrevet om pandemi og historie i offentligheten og er forfatter av boka Pesten kommer, som fikk voldsom skryt av anmelder for spennende historiefortelling, med både dyster og håpefull tone. «Anbefales på det sterkeste»!