Quslings siste dager-cover-image

Quslings siste dager

Håkon Høydal

Foredrag Med Håkon Høydal

  • 12. februar 2025
  • Billetter fra415,00 kr
Historie og vitenskapHistorie og vitenskap

Billetter

FEB12

Oslo, Klingenberg kino

onsdag kl. 17:30

100% garanti

  • Alle billetter er originale
  • Full returrett hvis showet avlyses
  • Kundeservice fra bestilling til du sitter i setet.

Klingenberg kino, Oslo

I trekvart århundre har Vidkun Quislings siste samtaler blitt holdt hemmelig. Fengselspresten noterte samtalene i en liten dagbok, som etter prestens død, ble familiens hemmelighet. Først nå står prestens barnebarn frem og forteller om de oppsiktsvekkende samtalene.

I dette foredraget får du hele den utrolige historien, fortalt i egne ord av prestens barnebarn, Håkon Høydal. Han er mannen bak boken, Kruttårnet, som også har blitt til filmen Qvislings siste dager.

Fem år med okkupasjon ender den 8. mai 1945. Gjenreisingen av nasjonen kan begynne, men først må siste kapittel skrives: I en mørk celle på Akershus festning sitter han som hadde gjort det største sviket av alle. Nå skal han stilles til ansvar for sine handlinger og uhyrlighetene nazismens sto for. Men først skal han møte sjelesørger og prest Peder Olsen. Kan presten, som selv er merket av krigens brutalitet, klare å hjelpe Qvisling til sjelefred? Er lands-forræderen med storhetstanker om seg selv, i stand til å angre?

Håkon Høydal viser hvordan den til nå skjulte dagboken, peker på noe evig aktuelt: Hvordan snakker vi med dem vi fordømmer og hater?

Original talks ønsker velkommen til en unik, historisk kveld med historier og et møte du neppe vil glemme.

 

Håkon F. Høydal (f. 1972) er journalist i VG og har mottatt flere priser, både norske og internasjonale, for sitt virke som dokumentarjournalist. Han har skrevet bøkene Abida Raja. Frihetens Øyeblikk og Kruttårnet.